Kanelsmör med citron och chili

I det amerikanska sydstatsköket finns en förkärlek till söta maträtter. Smör smaksatt med kanel och socker eller honung ett populärt tillbehör till sötpotatis. Här är en variant spetsad med citron och chili. Servera till ugnsbakade sötpotatisklyftor eller bred det på rostat bröd.


Portioner: 4 port
Tid: 10 min
Du behöver: 

100 g normalsaltat smör, rumsvarmt
1 röd chili
2 msk honung
1 msk malen kanel
rivet skal av 1 citron

Gör så här: 

1. Kärna ur och hacka chilin.
2. Rör samman smör, chili, honung, kanel och citron i en skål.
3. Kyl gärna smöret till en fastare konsistens innan det serveras.

Bild för Ylva Porsklev

Mer från Ylva Porsklev


Bild för Ylva Porsklev
Bild för Ylva Porsklev
Bild för Ylva Porsklev
Bild för Ylva Porsklev
Bild för Ylva Porsklev