Nu kommer det skryt. Och det handlar inte om den utomordentligt trevliga helbakade blomkålen med brynt salviasmör som jag svängde ihop väl framme på skåneslätten igår kväll. Nej, i köket känner jag mig som bekant helt hemma, där jag däremot känner mig som ett ufo, en total novis och som en elefant i porslinsaffär är i löpspåret. Men igår, inte helt utan svårigheter men ändå, sprang jag ihållande i 30 minuter. Mitt sällskap uppskattade det till mellan 4-5 km. Detta har aldrig hänt förut. Alltså a l d r i g. I piskande regn, vid skummande hav och med den minst sagt påträngade lukten av multnande tång lubbade jag på. Och då visste jag inte ens att jag skulle få cava, löjromssnittar och den tidigare nämnda blomkålen när jag kom hem.
Och det är resultatet av motion är jag beredd att göra om det.
Baka blomkålen hel på 200° grader i typ 30-40 min. Bryn en näve salviablad, hackade och hela som du vill, i smör och häll härligheten över kålen när den är klar.
Ps, Lisa den förträffliga yppade härom dagen någon om en kål-låda från Årstiderna. Ursäkta mig men kål-låda?! Tror ni att jag räknar ner tills jag får komma hem och beställa den? Eller bättre upp, kan den liksom stå och vänta på mig utanför dörren? Jag säger som på Årets kock-middagen i våras när varmrätten kom in, "håll i trosorna, det ligger körvel på tallriken"!