Muffins med mandelmassa, lime och nektarin

Receptmakare: Lisa Förare Winbladh

Portioner: 12

Tid:  30 minuter

Det här blir mycket saftiga och kompakta muffins. Ersätt gärna med annan frukt som är i säsong. Eller konserverade aprikoser om vintern.

  • 1 tsk anis
    1 tsk mald kanel
    1 1/2 dl strösocker
    125 g smör eller margarin
    1 tsk rivet limeskal
    3 ägg
    3 dl (180 g) vetemjöl
    2/3 tsk bakpulver
    100 g grovriven mandelmassa
    1/2 dl mjölk
    2 mogna nektariner i bitar
    smör och ströbröd till formen
  1. Värm ugnen till 225°C. Stöt kryddorna fint med saltet.
  2. Vispa socker, smör, citronskal och de stötta kryddorna med elvisp tills det är riktigt vitt och pösigt.
  3. Vispa ner äggen ett i taget. Rör ner mjölken med lätt hand.
  4. Blanda mjöl och bakpulver. Sikta ner i smeten med hjälp av en finmaskig sil. Siktningen gör att muffinsarna blir mörare och luftigare. Vänd till sist ner frukten som blivit kvar i silen. Vänd runt försiktigt.
  5. Klicka upp smeten i en smord och bröad teflonmuffinspanna eller 12 stora muffinsformar. Grädda i ca 12 minuter tills muffinsarna är torra i mitten när du testar med en provsticka.
  6. Låt svalna något, stjälp försiktigt upp ur teflonformen och låt sedan svalna på galler.

Bild för Lisa Förare Winbladh

Mer från Lisa Förare Winbladh


Bild för Lisa Förare Winbladh
Bild för Lisa Förare Winbladh
Bild för Lisa Förare Winbladh
Bild för Lisa Förare Winbladh
Bild för Lisa Förare Winbladh