Fuskramen med sidfläsk och ägg

Snabba nudlar utan snabbnudlar. Ta vad du har av grönsaker, svamp och eventuellt kött och fyll upp en stor soppskål. 


Portioner: 1
Tid: 15 minuter
Du behöver: 

100 g torkade vetenudlar
4 dl höns- eller kycklingbuljong
ca 2 msk ljus misopasta
1 msk mirin
1-2 tsk ljus soja
ev 1/2 tsk chiliolja (gärna en sechuan-variant)
65 g rökt sidfläsk
rapsolja till stekning
1 ägg
1 salladslök 
grönsaker som till exempel färska böngroddar, strimlad spenat eller bok choi, fryst majs (behöver inte tinas). Svamp, som till exempel enoki eller strimlad hårdtekt ostronskivling är också gott. 

Gör så här: 

1. Koka nudlar enligt anvisningar på paketet. Värm upp buljongen i en kastrull och vispa ner misopasta, mirin, soja och eventuellt chiliolja, låt puttra på svag värme i 5-10 minuter. 
2. Skär fläsket i kuber och stek det knaprigt i lite olja. Spara fettet som blir i pannan. Lägg ägget i en kastrull med kallt vatten och låt koka upp. Koka i 4 minuter och spola sedan i kallt vatten. Smaka av buljongen och justera eventuellt med mer miso, soja eller chili. 
3. Lägg nudlar och grönsaker i en stor skål och häll över buljongen. Ringla över lite av fläskfettet. Toppa med fläsktärningar, ägghalvor och strimlad salladslök. 

Bild för Ylva Porsklev

Mer från Ylva Porsklev


Bild för Ylva Porsklev
Bild för Ylva Porsklev
Bild för Ylva Porsklev
Bild för Ylva Porsklev
Bild för Ylva Porsklev