Spaghetti Bolognaise

Spaghetti med köttfärssås, Spaghetti Bolognaise med ett finare namn, är de svenska hushållens kulinariska motsvarighet till missionären; ett regelbundet återkommande inslag i vardagen som den stora majoriteten av alla vuxna i någon utsträckning lärt sig bemästra och uppskatta. Med tidens gång händer det emellertid att en och annan börjar fråga sig om själva grundkonceptet möjligen går att utveckla, förfina eller bara variera litegrann?

Och då svarar jag: Har du provat med morot?

Spaghetti Bolognaise

Receptmakare: Lotta Lundgren

Portioner: 4 – 6

Tid: 35 minuter

  • 2 – 4 morötter
    1 burk hela tomater
    3 vitlöksklyftor
    400 g kalv- eller lammfärs
    2 msk tomatpuré (kan uteslutas)
    1 msk honung
    1 kruka basilika
    100 g färsk babyspenat
    1 citron
  1. Riv morötterna på den fina sidan av rivjärnet. Puréa tomaterna. Ställ åt sidan.
  2. Hacka löken fint och vitlöken finare. Fräs i olivolja några minuter på medelvärme, tillsätt därefter färsen och stek igenom.
  3. Tillsätt morot och tomat, tomatpuré och honung. Salta (var inte för snål) och krydda med nymalen svartpeppar.
  4. Tvätta och raspa skalet (den gula zesten) av citronen och pressa ur saften. Tillsätt zest och saft efter smak.
  5. Plocka bladen av basilikan och rör ner i såsen tillsammans med spenaten. Servera med spaghetti och riven parmesan.

Bild för Lotta Lundgren

Mer från Lotta Lundgren


Bild för Lotta Lundgren
Bild för Lotta Lundgren
Bild för Lotta Lundgren
Bild för Lotta Lundgren
Bild för Lotta Lundgren